Mesterséges intelligencia - Okos gépek, gondolkodó robotok - és tudományos gyakorlatok gyerekeknek

Szerző
Angie Smibert

Jelzet: 007 S 68
Korosztály: 10-14 éveseknek

Mi a mesterséges intelligencia? Hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia az életünket?

A Mesterséges intelligencia című, gyerekeknek szóló könyv a gondolkodó gépekkel és okosrobotokkal végzett tudományos kísérletekkel foglalkozik, vizsgálja, hogy a robotok hogyan fejlődnek olyan gondolkodó, tanuló eszközökké, amelyek segítenek az embereknek a feladatok elvégzésében, döntések meghozatalában, és a munkák hatékonyabbá tételében. A könyvben található QR kódok olyan oldalakra visznek bennünket, ahol robotok szereplésével készült filmeket láthatunk és érdekes a témával kapcsolatos cikkeket olvashatunk. Ezek megmutatják, hogy a robotoknak milyen nagy szerepe van a szórakozásban, illetve a szabadidő eltöltésében is.

Az iparban és a tudományos életben eddig tapasztalt eredmények alapján megismerjük a robotok előnyeit. A gyerekek a tévében, videókon látott meséken keresztül a legtermészetesebb módon fogadják a robotok szereplését a mindennapok világában.

A könyv részletesen foglalkozik azzal, hogy az MI hogyan fogja megváltoztatni a jövőnket, továbbá milyen etikai problémákkal és veszélyekkel állítja szembe az alkalmazásukat.