Minecraft - Elveszett naplók

Szerző
Mur Lafferty

Jelzet: L 13
Korosztály: 7-10 éveseknek

Ha valakik, hát Max és Alison az élő bizonyíték arra, hogy az ellentétek nem állhatnak a barátság útjába. Max folyton új kalandokba keveredne - még akkor is, ha az izgalmak veszéllyel társulnak -, míg Alison a szabálykövetés híve. De van valami, ami közös nevezőre hozza őket: egy titokzatos idegen, a Bűvölő által hátrahagyott ütött-kopott napló, amelyet Max talált az erdőben.

A Bűvölő jegyzetei egy rejtélyes építményhez vezetik őket: egy, az Alvilágba vezető kapuhoz. Miután kiegészítik a portál szerkezetét, a két barát azon kezd el vitatkozni, hogy átlépjenek-e a veszélyekkel teli Alvilágba vagy maradjanak inkább az otthonukat jelentő dimenzióban - azonban egy váratlan esemény eldönti helyettük a kérdést.

Az ijesztő, pokoli létsíkon Max és Alison összetalálkozik Freyával, egy bátor harcossal, aki az Alvilágban él Nyuszivadász, barátságos farkasa társaságában. Freya és a napló lapjain rejlő nyomok segítségével Ali és Max útra kelnek, hogy a Bűvölő nyomára bukkanjanak, még ha az Alvilág próbára is teszi képességeiket - és barátságukat.

(Forrás: bookline.hu)