Egy életed van

Szerző
Csernus Imre

Jelzet: 613.8 C 62

Csernus doktornak eleddig elsősorban tematikus önismereti tanácsadó kötetei jelentek meg: egy-egy művet szentelt a nőknek és férfiaknak is, hogy hitelesebb, igazabb, s így harmonikusabb életet tudjanak élni. Korábban pedig drogproblémákról és a függésből kivezető útról írt. Egy ideje – köztudott – visszavonult a nyilvánosságtól, feladta korábbi praxisát, lemondta nyilvános szerepléseit, egyedül sportpszichológusként tevékenykedik, és egy kies borsodi faluban él.

Most megjelenő könyve a bizonyság arra, hogy idejéből és figyelméből továbbra is jut azoknak, akik életvezetési tanácsra szorulnak. Ebben – eltérően a korábbiaktól – nem egy specifikus témát jár körül, hanem általánosságban ír a minőségibb, őszintébb, színvonalasabb, emberhez méltóbb életről. Az év tizenkét hónapjához rendelt egy-egy fejezetet, amelyekben személyes hangvételű történetekkel, visszaemlékezésekkel, szubjektív gondolatmenetekkel körítve tárgyal nagy, a sors szempontjából lényeges kérdésköröket. Ezekhez útmutatóul szolgálnak a fejezetcímek: Kiégés és megújulás; Bűn és megbocsátás; Tudatosság és vakság; Áldás és menekülés; Színek és fájdalom; Ünnep és képmutatás – és hasonlók.

A szerző – bár visszavett kemény szóhasználatából – megtartotta kemény, kibúvót, megalkuvást nem engedélyező stílusát. Élvezet olvasni!

(Forrás: kello.hu)